Térképcentrum - WEBhu Kft.
Európa, Magyarország valamint Magyarország településeinek térképe Térinformatikai tematikus katalógus Térinformatikai és önkormányzati fórum Térinformatikai és önkormányzati termékek és szolgáltatások értékesítése
Térképes Patikakereső Rendszer
Országos Térinformatikai Konferencia
Térképes Patikakereső Rendszer Hiszi-Map Kiadó Kft.
GIS-Katalógus | Külföldi szoftverek
Autodesk (AutoCAD, AutoCAD Map)

Bentley

DiGeM

ER Mapper

ESRI (Arc/Info, ArcView GIS)

ERDAS

GRASS

Idrisi

Intergraph

Landinfo

MapInfo

MicroImages

SARA System for Automatic Relief Analysis

TerraSoar

Vdraft

Egyéb

AGIS for Windows AGIS for Windows - ingyenes programcsomag térképezéshez, egyszerű GIS műveletekhez (helyzetmeghatározás a szálkereszt poziciója alapján, távolságmérés monitoron). Vektor alapú térképeit egyszerűen kivághatjuk és beilleszthetjük az ismert windows-os programokba, pl. a Word-be (copy-paste).
Besorolás:    Külföldi szoftverek
Arc/Info Arc/Info - Az ESRI 1981-ra kifejlesztett sokoldalú GIS-e. Operációs rendszerek jöttek-mentek, Arc/Info alakult, fejlődött. A legutoóbbi a 8.2 verziószámot viseli.
Besorolás:    Külföldi szoftverek    ESRI (Arc/Info, ArcView GIS)
ArcView GIS ArcView GIS - A 90-es évekre az Arc/Info-s állományok nézegetőjéből igazi GIS-szé cseperedett szoftver. Kiterjesztései a közműtérképektől a térképszerverekig tágas feladatkört felölel.
Besorolás:    Külföldi szoftverek    ESRI (Arc/Info, ArcView GIS)
AutoCAD AutoCAD - teljeskörű szolgáltatásokat nyújtó tervezőprogram az Autodesk fejlesztésében. Segítségével realisztikus két dimenziós rajzok és három dimenziós modellek készíthetőek.
Besorolás:    Külföldi szoftverek    Autodesk (AutoCAD, AutoCAD Map)
AutoCAD Map AutoCAD Map - egyidejüleg több AutoCAD Map térképi állományban és külső catolt adatbázisban tárolt információk előállítására, kezelésére és elemzésére alkalmas GIS.
Besorolás:    Külföldi szoftverek    Autodesk (AutoCAD, AutoCAD Map)
Bekes Kft. A Bekes Kft. az ERDAS kizárólagos magyarországi forgalmazója. Az ERDAS Inc. Atlanta, USA, a világ vezető szoftvergyártója a "Geographic Imaging", magyarul képalapú, (légi, illetve űrfelvétel) térinformatikában. A ERDAS IMAGINE szoftver segítségével légifényképekből, űrfelvételekből nyerhetünk ki értékes információt.
Besorolás:    Szoftverházak magyarországi képviseletei    Külföldi szoftverek    ERDAS    Egyéb    Orthophoto
Core Software Technology A cég tevékenységi köre lefedi a technológiát a műholdas adatgyűjtéstől a hardverbeüzelemésen keresztül a felhasználói programokig.
Besorolás:    Kereskedelmi cégek    Külföldi szoftverek
Das Relief A domborzatmodellezésről a Bonni Egyetem oldalairól. Az irodalomgyűjtemény több száz hivatkozást tartalmaz geomorfológiai, GIS és domborzatmodellezésés témakörben.
Besorolás:    Külföldi szoftverek    Domborzatmodellezés
DiGeM DiGeM - Digital Terrain Models - igen sok szempontú, raszteralapú felületmodellezésre, morfometriai elemzésekre tervezett program a Göttingeni Egyetem fejlesztésében. A program segítségével geomorfometriai számítasokat végezhetünk raszteres domborzatmodellen. Tartalmazza a domborzatmodellezés témakörében használt jelentősebb algoritmusokat, a kezdetektől a legmodernebbekig. Egyszerű kezelhetőség, nagy hatékonyság jellemzi még hatalmas állományok esetén is. Jó minőségű vizualizáció (2D, 3D, raszter, vektor) teszi teljessé a programot. (Magyarorszagi kontakt: Kiss Richárd, SZTE Természeti Földrajzi Tanszék)
Besorolás:    Külföldi szoftverek    DiGeM    Domborzatmodellezés
ER Mapper ER Mapper - képelemző rendszer
Besorolás:    Külföldi szoftverházak    Külföldi szoftverek    ER Mapper    Távérzékelés
Erdas Imagine 8.4 Magyar nyelvű ismertető az Erdas Imagine 8.4 rendszerről a Beked Kft. honlapján.
Besorolás:    Külföldi szoftverek    ERDAS    Jegyzetek
MicroImages A MicroImages Incorporation-t 1986-ban alapította a jelenlegi elnök, Dr. Lee D. Miller és alelnök Michael J. Unverferth. A cég székhelye az Egyesült Államokbeli Nebraskában van. Az első eladásra szánt programfejlesztésük a „Map and Image Processing System” (MIPS) volt, amely mikroszámítógépeken futtatott képfeldolgozó-rendszernek készült. 1986-óta a MicroImages fokozatosan fejleszti a MIPS-et, s ezzel kialakított egy integrált rendszert, amely magában foglalja a térbeli adatok feldolgozási lehetőségeit a tárolástól az elemzéseken keresztül a térképezésig. 1993-ban a MIPS-et újraírták a kor szellemének megfelelő windows-os környezetbe. Az új szoftver neve TNTmips ®. Ekkor dolgozták át a TNTmips-et az összes elterjedt számítógépre a személyi számítógépektől a munkaállomásokig.
Besorolás:    Külföldi szoftverházak    Külföldi szoftverek    MicroImages    Letölthető programok, demoverziók    Képfeldolgozás
Open Relational GIS Az Elecronics OpenGIS programja nagyméretarányú térképi információk relációs adatbázisban való adatkezelési megoldásával. (Nem összekeverendő a Open GIS Consortium-mal.)
Besorolás:    Fejlesztő cégek    Külföldi szoftverek
Professional GEO Systems Professional GEO Systems holland vállalkozás, a GIS eredményeinek azonnali internetes publikálása számára fejlesztették ki a GEO++ technologiát, a LAVA browsert és a MAGMA GeoData Publisher-t.
Besorolás:    Fejlesztő cégek    Külföldi szoftverek
SARA SARA - System for Automatic Relief Analysis
Besorolás:    Külföldi szoftverek    SARA System for Automatic Relief Analysis    Domborzatmodellezés
TAPES A TAPES (Terrain Analysis Programs for the Environmental Sciences) program fejlesztése az Ausztrál Nemzeti Egyetemen. Ingyenes, igen komoly domborzatelemző rendszer, kutatási célokra.
Besorolás:    Külföldi szoftverek    Domborzatmodellezés
Térképi vetületek A térképi vetületek elméleti alapjaitól a saját szerkesztésű térképi vetületekig New York Városi Egyeteméről.
Besorolás:    Külföldi szoftverek    Kézikönyvek    Módszertani leírások
TerraSoar TerraSoar - térbeli adatok kezelésére kifejlesztett hálózat-alapú program
Besorolás:    Külföldi szoftverek    TerraSoar
TNTLite A TNTlite program a MicroImages cég által professzionális képfeldolgozásra és GIS alkalmazásokra fejlesztett TNTmips elnevezésű szotver ingyen beszerezhető – a hálózatról letölthető – verziója (http://www.microimages.com/tntlite).
Besorolás:    Külföldi szoftverházak    Külföldi szoftverek    MicroImages    Letölthető programok, demoverziók
Vdraft Vdraft - CAD-es rendszer az AutoCAD-hez és DXF-szerkesztésekhez
Besorolás:    Külföldi szoftverek    Autodesk (AutoCAD, AutoCAD Map)    Vdraft

Ha úgy érzi, hiányzik valaki a listából, küldje el címét és egy rövid ismertetőt!

  Céginformáció  Partnereink  Kapcsolat  Hirdetési lehetőségek  Tartalom (20/0)
A Mozgás Öröméért Alapítvány hivatalos honlapja: http://www.mozgasoromeert.hu/